Георги Христов, бившият изпълнителен директор на КТБ, излезе днес от столичното Следствие

...
Георги Христов, бившият изпълнителен директор на КТБ, излезе днес от столичното Следствие
Коментари Харесай

Бивш шеф в КТБ твърди, че от днес има обвинение, свързано с делото срещу Елена Йончева

Георги Христов, бившият изпълнителен шеф на КТБ, излезе през днешния ден от столичното Следствие с ново обвиняване - за заграбване в изключително огромни размери. Наложена му е 50 000 лева гаранция, която ще апелира, оповестява bTV.
 Бивш шеф на КТБ с обвиняване по следствието против Елена Йончева  Петимата очевидци по делото за КТБ остават за непрекъснато в ареста
Според Христов днешното обвиняване е обвързвано с делото против Елена Йончева.

Специализираната прокуратура твърди, че Христов е направил присвоителна активност, като е отпуснал заем от 25 милиона евро на компания „ Шип инвест ”.

Фирмата е желала парите за придобиване на акции от капитала на Русенската корабостроителница, уточни бившият изпълнителен шеф на КТБ. 

Извън протокола следователката изясни, че да, това ( Елена Йончева - б.р.) е крайният бенефициент на част от парите. Как стига до там, не ми беше обяснено, нито ми бяха предявени доказателства, твърди пред bTV Георги Христов.

Споделих отвън протокола, че за този заем има решение на Управителния съвет. Това е надзорна регулативна рамка по Закона за кредитните институции. Очевидно, щом има решение на УС, калкулациите са показвали, че по отношение на финансовата база 25 милиона евро към тази дата са надвишавали 10 % от капитала на банката. И затова същият заем е съответно провиснал след решение на УС първо, съответно е докладван в съответната уведомителна форма в Българска народна банка, същият заем е бил надзираван от надзорна ревизия на ръководство " Банков контрол " през 2013 година, без забележки допускам, откакто не сме получили съобщение или рекомендации по него като членове на УС. И за мен е напряко загадка какво и каква е повода, и какво в заема не е наред, сподели още бившият изпълнителен шеф на КТБ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР